Barbeque toernooi

Volgens de weerapps werd het vandaag zo’n 30º. Dat is natuurlijk in de schaduw want in de zon was het nog vele graadjes warmer. Desondanks was deze editie van het BBQ-toernooi de best bezette van de afgelopen jaren. 36 Deelnemers om te boulen en nog een paar die het toernooi lieten voor wat het was en alleen ingeschreven hadden voor het barbeque-gedeelte.

Gelukkig hebben wij vier banen die ’s-middags voor wat schaduw zorgen; die waren dan ook als eerste uitverkocht. Dat is dan nog slechts voor 4 x 4 = 16 deelnemers zodat de overige 20 deelnemers een plaatsje op de zonovergoten banen mochten uitzoeken. Maar met een paar parasols is daar ook nog voor een beetje schaduw gezorgd. Het toernooi zelf is gespeeld in 3 spelrondes mêlee. Tussen de spelrondes was er voldoende tijd om even op adem te komen in de weldadige schaduw van onze overkapping onder het genot van een kopje koffie of iets fris.

Voor de eerste acht in de einduitslag waren er prijzen waarbij de eerste prijs is gewonnen door Corrie Rommens, gevolgd door Gerda Braun op de tweede plaats en Nico Haasdijk die derde is geworden. De nummers vier tot en met acht zijn terug te vinden op de foto met de prijswinnaars. Mooi verdeeld waren het uiteindelijk vier dames en evenveel heren die in de prijzen vielen.

De rest van de middag en een deel van de (voor)avond was weggelegd voor de barbecue. De koks van dienst waren Ed Thiele en Hans van der Lingen die  werden afgelost door Leo Vermeulen en Jan Braun. Ook nu was het vlees van Havermans weer voortreffelijk en even voortreffelijk klaargemaakt door de “heren met schort”. Zoals gewoonlijk moet er aan het einde van het festijn nog wat vlees worden meegegeven om thuis van te genieten want het blijkt elk jaar weer een beetje teveel te zijn (of is dat omdat wij steeds wat ouder worden?).

De overgebleven gasten hebben hand en (ont)spandiensten verricht om de partytent (belangeloos ter beschikking gesteld door Sjel) weer af te breken en op te bergen. Hij heeft goed dienst gedaan en voor voldoende schaduw gezorgd. Ook waren er voldoende handjes om alles op te ruimen en zonodig af te wassen.

Het was een heel mooi toernooi met een mooie afsluiting. Op naar het volgende toernooi: het clubkampioenschap doubletten op zondag 12 augustus.


----------------------------------------------------------------------------------------------------------