Kersttoernooi


Hoe leuk kan een jeu de boules toernooi zijn?

Heel leuk als je voor de verandering speelt op een totaal andere ondergrond. Dat vond een aantal bestuursleden in het verleden blijkbaar ook; vandaar dat ons Kersttoernooi al jaren wordt gespeeld in de binnenbak van onze plaatselijke manege (officieel genaamd Pensionstal Zeggezicht).

Al jaren zijn wij voor dit toernooi te gast bij de familie Lievens die ieder jaar weer onze leden tussen de wedstrijden door voorziet van een hapje en een drankje.

Ook dit jaar hebben maar liefst 48 leden met hun hoeven in het zand gestaan om te kijken wie de sterkste was. Onze weermannen hadden aan alles gedacht, zelfs een laagje sneeuw om er een ècht Kersttoernooi van te maken. Er is - zoals gebruikelijk - gespeeld in vier ronden en warempel: omdat we om 4 uur de plaat moesten poetsen (de bak verlaten) is precies op dat moment de laatste boule gegooid en kon de uitslag worden opgemaakt. Niet alleen de vereniging had voor prijzen gezorgd, ook Mariet Bax, Corrie Rommens en Ria van Fessem hebben daar aan bijgedragen. Veel prijzen en dus duurde de prijsuitreiking langer dan normaal.

Zes leden met vier gewonnen wedstrijden en we noemen de eerste drie: Ad Musters is toernooiwinnaar geworden, gevolgd door Cor van Fessem en Johan Bax op de derde plaats. Het is nog lang gezellig gebleven in de kantine.

Een toernooi als dit kan alleen maar slagen als mensen zich inzetten om: de wedstrijdleiding op zich te nemen, te zorgen voor - met mooie kersttakjes - versierde telborden, de banen uit te zetten, met enorme inzet proberen het toernooi op hun naam te schrijven.


Dank aan de winnaar die heeft bijgedragen aan dit artikel.

-----------------------------------------------------------------------------