Najaarstoernooi 2018


Hoewel ons Najaarstoernooi al in december vorig jaar op de kalender was gezet heeft niemand daar rekening mee gehouden. Zo was er deze zondag de opening van het vernieuwde gedeelte van onze kerk, de Traaierie, de Traaise kermis, de open monumentendag, een kunsttentoonstelling in Oosterhout en wie weet wat nog meer. Ondanks dat was het geweldig dat 68 mensen (34 doubletten) hadden ingeschreven op ons toernooi. Evenals het vorig jaar was dit tevens het maximum aantal deelnemers omdat wij “slechts” beschikken over 17 jeu de boules banen.

Veel mensen van buiten onze vereniging (18 koppels) en iets minder (16) uit onze eigen gelederen. Er zijn onder perfecte weersomstandigheden 5 ronden gespeeld waaruit uiteindelijk 5 doubletten zijn voortgekomen die alle 5 de wedstrijden gewonnen hebben en dat kwam mooi uit omdat er ook 5 (x 2) prijzen te verdelen waren. Dan gaat het uiteindelijk om het saldo winstpunten uit alle partijen. Met een saldo van 54 punten zijn Marian van Campen en André van Vught 1e geworden. Op de 2e plaats zijn Door en André van de Reijt geëindigd, werden Angelina Schuurbiers en Dick Peters 3e. Corry en Peter van Kuijk wisten beslag te leggen op de 4e plaats en het gelegenheidsduo Henny Buijs/Rian Vervuren werden uiteindelijk 5e.

De prijzentafel zag er dit jaar wat anders uit dan bij de vorige edities. Met de medewerking van de molenaar van onze Molen de Arend en onze Bottelier Jeroen van Dongen hebben we de winnaars mooie prijzen kunnen schenken.

Daarnaast hebben we voor het eerst alle deelnemers een prijsje mee naar huis kunnen geven. Elke deelnemer is verrast met een pannenkoekenmix van diezelfde molen. Een passend geschenk voor menig deelnemer die tijdens het toernooi zelf een of meerdere “pannenkoeken” heeft gegooid.

Een dergelijk toernooi kan alleen maar succesvol zijn dankzij de medewerking van een aantal vrijwilligers. Jopie Baremans, Ria van Fessem en Han de Veth voor de catering, terwijl Ad de Veth zijn rol als wedstrijdleider en (in voorkomende gevallen) scheidsrechter prima heeft vervuld.

Zondag 23 september is het volgende toernooi gepland: het “van Zomer naar Herfst Toernooi”. Een toernooi alleen voor de eigen leden met een heel aparte team-samenstelling.

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------