Sinterklaas-Brunch-ToernooiHij is weer in het land. Ook voor ons dus dè tijd om een toernooi ter zijner eer te organiseren. Met een koude oostenwind behoorlijk frisjes, maar dat kun je Sint natuurlijk niet verwijten. Traditioneel is het ons Sinterklaas-Brunch-Toernooi zodat er naast de speelronden voldoende tijd moet overblijven voor de koffie, soep, broodjes en wat dies meer zei. Koffie met banketstaaf na de eerste ronde en na de tweede een verwarmende kop soep van Han met keuze uit groenten of kippen. Met deze temperatuur ging dat er best in. Na de derde ronde was de einduitslag bekend. Dit keer waren er als uitzondering geldprijzen voor de eerste drie. Weliswaar chocolade geld, maar toch….

Door van de Reijt kreeg een envelop met de derde prijs, Toon Wouters een met de tweede en Ad de Veth (himself) kreeg het meeste snoepgeld als eerste prijs. Feitelijk waren er alleen maar prijswinnaars, want Diny en Ad hebben voor alle deelnemers kadootjes gemaakt die vol verwachting zijn opengemaakt. Dat een paar leden niet (of slechts beperkt) hebben meegedaan is velen niet opgevallen zodat het een complete verrassing was dat de goedheilig man en zijn helper hierna hun intrede deden. Sint Nico-laas en zijn Zwarte Piet hebben dit toernooi extra kleur gegeven met hun aanwezigheid. Aan Zwarte Piet is de hele discussie omtrent zijn voorkomen geheel voorbijgegaan. Hij was, zeer traditioneel, voorzien van rode lippen, gouden oorringen en een volle zwarte haardos met krullen. Sint was daarentegen zeer ingetogen en straalde de waardigheid uit die we van een dergelijk vroom persoon mogen verwachten. In het grote boek was voor een aantal leden een passend verhaal opgetekend, dat door Sint geheel op rijm is voorgedragen. Naast de voorzitter mochten diverse leden bij Sint komen en werden op een soms strenge, maar altijd vermakelijke toon, toegesproken. Gezeten op een stoel, want Sint’s frêle knieën staan niet toe dat ons soort zwaargewichten daar op plaats neemt.

Toen Nico Haasdijk later op de middag ook nog een kijkje kwam nemen en vroeg hoe het was geweest zei ik: “Nico, het was geweldig, je had er bij moeten zijn.”

Niet in de laatste plaats was de dag zo’n groot succes omdat de dames in de keuken de zaakjes weer prima voor elkaar hadden. Han, Ria, Corrie en later ook Gerda: “Bedankt, we zijn niets te kort gekomen.”

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------