Van zomer naar herfsttoernooi


Het was een mooie zomer. Het is heel lang mooi weer geweest, maar blijkbaar vindt Pluvius dat het nu mooi is geweest. Daar waren wij met ons “Van zomer naar herfst toernooi” mooi de dupe van. Deze keer kwamen de voorspellingen van Buienradar 100% uit. De eerste wedstrijd moest al in een matig regenbuitje worden afgewerkt en tijdens de koffiepauze (met appelgebak van Mariet en Johan) werden de plassen op de baan groter en groter. En dat terwijl er nog zwaardere buien op de radar verwacht werden.
Voor het eerst in de geschiedenis is daarom besloten een toernooi af te werken in slechts één speelronde. Op die manier krijg je natuurlijk een zeer verrassende eindstand waarin Toon Wouters en Michiel Rommens de terechte winnaars waren. Ze hebben tenslotte de kersverse zomerkampioen Hans van der Lingen en zijn medespeler Anton Vermeulen met 13-1 verslagen. Hierdoor kwamen die laatsten heel terecht in aanmerking voor de poedelprijs.
Op de tweede plaats eindigden Door van de Reijt en haar gelegenheidspartner Henk van Groesen, terwijl drie teams met hetzelfde puntensaldo op de derde plaats eindigden. Voor alle winnaars hadden Diny en Ad gezorgd voor bloemgerelateerde prijzen; trouwens ook voor boeketten voor de winnaars van de zomerkampioenschappen waarbij:
Hans van der Lingen eerste is geworden in de doublette-variant, Johan Bax tweede en Cees Polak derde.
In de andere competitie - de zogenoemde XL-competitie - werd Johan Bax als eerste gehuldigd, Ad Musters als tweede en Adrie van Oosterhout als derde.
Nadeel van dit “flitstoernooi” is wel dat we niet lang genoeg hebben kunnen genieten van de herfststukjes - gemaakt door Ria van Fessem - die de tafels sierden.
A.s. dinsdag begint de strijd om het winterkampioenschap; benieuwd wat die als winnaar op gaat leveren. Op basis van de uitgebrachte stemmen wordt deze winter na de koffiepauze weer een tripletten-competitie gehouden.

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------